.

fredag 11 oktober 2013

SUSI SNYDER AVVÄPNAR VÄRLDEN

http://www.wilpfinternational.org/
 Susi Snyder, aktiv bl.a. i kvinnoorganisationen http://www.wilpfinternational.org/, hon  avvecklar världen från nukleär vapen. Hon är med och skriver en rapport om bankernas och deras kunder engagemang i företag som utvecklar kärnvapen. Rapporten heter "Don't bank on the bomb", och avslöjar 28 företag och dess nära 300 finansiella institutioner som står bakom  miljardindustrin. Den internationella kärnvapenexperten, Susi Snyder föreläser på   Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet konferens på Norrtullsgatan 45 i Stockholm, den 11 oktober 2013. Hon redovisar att kemisk och biologisk vapen är förbjuden i en internationell lag medan kärnvapen är fortfarande inte förbjudet trotts de många rapporter , föreläsningar och inte minst verkliga katastrofer som talar om hur omänskliga denna vapen är. Susi Snyder säger att det är viktig att offentliggöra vilka banker lånar pengar till kärnvapenutveckling, så att bankernas  kunderna vet vad deras bank håller på med. Vidare är det viktigt att ställa till ansvar från en sida bankerna och från andra sida bankkunderna. Om detta skriver bl.a. svenska www.ikff.se , niderländska http://www.nonukes.nl/ ,  tyska http://www.atomwaffenfrei.de/  En video med Susi  finns på http://www.breakingthenuclearchain.org/susi-snyder .
http://www.dontbankonthebomb.com/wp-content/uploads/2013/10/DBOTB2013-FINAL.pdf  Anna Gustavson från Svenska Radio  rapporterar  om  respons på rapporten  från svenska banker och Handelsbanken vägrat att svara   medan SEB har hängt ut fonderna som är engagerade i kärnvapen. 
Samtidigt som Susi Snyder presenterar rapporten ,
Svenska nobelpris för fred går till kämpare mot den kemiska vapen, OPCW, http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5671877 . Kanske nästa år går fredspriset till Susi?
Lyssna gärna på http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5671334

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar