.

lördag 14 september 2013

Strand


På hösten är  vattnet i östersjö uppvärmd under varma sommaren och när vindens hastighet är 5 meter per sekund eller högre, bildas det sköna och mjuka vågor som kan på ett måttlig skonsamt sätt massera våra kroppar och nära med  naturliga mineraler, om man bortser från lite kvicksilver och andra föroreningar från vårt civilisation.   Det är dessutom lika roligt att vända sig med ryggen mot horisonten och låta bli överraskad av vågorna som bevaka när vågen kommer för att hoppa över. En strand med sand, vågor, alger, varma solen , salt vatten och allt som kommer från havet, är en unik , helande spa salong och medicinsk klinik.

Havet är en enorm, underbart, välutrustat  laboratorium, där hittar du nästan alla grundämnen som finns på jorden den genomsnittliga koncentrationen av de mineraler som finns havsvatten liknar den som finns i människans blod, eller i livmodersvatten.

Det gör att mineraler lätt  tränger djupt in i porerna i huden och stimulerar ämnesomsättningen ,  förbättrar blodcirkulationen och återfuktning av huden samt  levererar  syre och näringsämnen. Havsvatten förbättrar tillståndet av elastin- och kollagen-fibrer, så att hudens spänning och elasticitet ökar. Jod är ett ämne som finns i mån i havsmiljö och som också är ett nödvändigt ämne   för att bota hypotyreos ( kört körtel )  därför är det stark rekommenderat för alla som har eller befaras att ha hypotyeros att vistas vid havet. Havet är också gynnsamt för alla allergiker eftersom luften som blåser från de stora vatten ytor är fri från de flesta pooler och luftföroreningar som finns på landet. Havs luft är balsam för luftvägarna. Kanske dem som lider av allergier, tillbringa på stranden  perioder av ökade utsläpp av luftburna allergener. Andra sjukdomar d är havsklimat en botemedel mot reumatism, osteropeos, andningsproblem, sömnlöshet, stress, psoriasis, hudsjukdomar, hårlöshet, vikt avvikelse m.m.

Det finns också undantag där havsklimat rekommenderas inte och även misstänks kan ha negativ inflyttande. De undantag det är cancer och en allvarligt hjärtfel. Vidare påstås maritima klimatet stärker immunitet med sina variationer i temperaturen och barometertrycket, vindhastighet, omväxlande värme och kyla, kontakta nya mikrobiologiska miljö. Det gör att kroppen stimuleras till att reagera och anpassa sig till de nya förhållandena . Detta är följaktligen, återupplivande för kroppens funktioner och det förbättrar prestandan hos många interna system och samtidigt påskyndar regenereringsprocesserna och förbättrar mekanismer termoreglerande . Ett hav är också en psykoterapi. Väldiga vattnet och ljudet av vågor är lugnande att sinnena. Redan efter några minuter av avslappning minskar muskelspänningar, släpper och fördjupar andning

Ett hav av syresätter organen i kropp. Det är också "luftfuktare" för luftrören och lungorna. Vid hav där vågorna slå stranden, är en speciell typ av saltvattenspray, mycket små partiklar av saltvatten flyter i luften. Aerosoler ger näring åt slemhinnorna luftvägarna stimulerar dess förnyelse. Det återfuktar luftvägarna och stimulerar dem att producera slem som hjälper till att ta bort föroreningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar